U Rovinju osnovan Istarski vaterpolski savez

15.08.2013

Zvonko Živić,predsjednik novoosnovanog IVS.

Zvonko Živić, bivši vaterpolist i dugogodišnji sportski djelatnik izabran je za predsjednika novoosnovanog Istarskog vaterpolskog saveza. Savez je osnovan 9. kolovoza na osnivačkoj skupštini u rovinjskom hotelu Park, koju je otvorio i vodio Darko Radetić iz rovinjskog Delfina. Uz predsjednika, za članove  Upravnog odbora izabrani su Stelio Burić iz Pule i Valentin Babić iz Poreča.

U nadzorni odbor izabrani su: Enis Kancelir (predsjednik) iz Rovinja, za članove Stjepan Sušac iz Pule i Antun Benedeković iz Poreča. Po završetku osnivačke skupštine IVS-a, održana je prva sjednica Upravnog odbora IVS na kojoj je za tajnika saveza izabran Igor Belas. Prisustvovali su delegati iz Rovinja, Poreča i Pule.

„Cilj Saveza je organiziranje, omasovljenje i unapređenje vaterpolskog sporta na području Istarske županije kao i suradnja na tom polju s ostalim županijskim vaterpolskim Savezima, a sve to kroz ostvarivanje programa i politike Hrvatskog vaterpolskog saveza“, rekao je Zvonko Živić

Kroz program organizirat će sportska natjecanja za mlađe kategorije i seniore, sportsku rekreaciju veterana i žena te obuku svih natjecateljskih kategorija.

Osim toga, naglašava da će kroz Savez organizirati prvenstvo i KUP natjecanja za najmlađe uzraste, organizaciju županijskih vaterpolskih nada (do 12 godina), a u dogovoru sa PZN i HVS, nastup na prvenstvu i Kupu. Isto tako, sudjelovat će u osposobljavanju i usavršavanju trenera i sudaca.