11. amatersko prvenstvo Grada Rovinja,pobjednici Jaja i kuraja

15.08.2013

Finale : Barat Baldinica – Jaja i kuraja 1:10.

Na rovinjskom Delfinu održan je 10. kolovoza 11. amaterski vaterpolo turnir- Divlja liga. Nastupile su ekipe i igrači iz Istre i Rijeke, a među njima i ženska ekipa u miješanom sastavu iz Rovinja, Pule i Trsta. Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine od kojih su po dvije ušle u četvrtfinale, pa putem eliminacije do finala gdje su odigrale dvije neporažene ekipe turnira.

Pobjednik turnira je ekipa Jaja i kuraja (Pula) koja je u finalu neočekivanom lakoćom pobijedila  umornu ekipu Baldinice (Barat). Potonja je do finala odigrala dva vrlo teška susreta u skupini protiv bivših osvajača turnira – Telbe i Dolphinsa, dok se u eliminacijskom dijelu susrela s dvije neugodne riječke ekipe. S druge strane, pulski igrači ove su godine dominirali turnirom i gotovo svaku ekipu pobijedili bez većih teškoća. Jedina teža utakmica na putu do finala bila im je ona protiv prošlogodišnjih prvaka Barbiera, koji se u utakmici za finale nisu tako lako predali. Najboljim igračem proglašen je Nebojša Stević, a najboljim golmanom Andrej Benčić, obojica iz redova pulske ekipe. Baldinica se tako u svojoj desetogodišnjoj povijesti amaterskog kluba, zadovoljila „tek“ ulaskom u finale.

Rezultati završnice: Četvrtfinale: Orca Ri – Mon Cherry 5:2, Barat Baldinica- Kvarner Express 7:4, Barbieri – Dolphins 4:3, Jaja i kuraja – Bobine tratinčice 12:3.
Polufinale: Jaja i kuraja – Barbieri 6:3, Barat Baldinica – Orca Ri 6:5.
Finale: Barat Baldinica – Jaja i kuraja 1:10.

Jaja i kuraja: A. Benčić, Z. Haznadarević, I. Miloš, N. Stević, I. Čapara, N. Bačić, D. Delić, D. Vasić, B. Jovin, V. Vulin

Barat Baldinica: A. Petrić, Ž. Hrvatin, T. Ban, I. Ban, Do. Matošević, Da. Matošević, R. Privilleggio, D. Ivetić, M. Božić, D. Radetić, A. Rocco, I. Šorić, A. Košara

Turnir je uz sport i glazbu, prošao uz cjelodnevno druženje i zabavu. Sve pohvale za organizaciju i ove godine ide veteranima VK Delfin koji su se kao vrijedni domaćini pobrinuli da cjelodnevni program prođe u najboljem redu. Nakon proglašenja, osim disco muzike, druženje se nastavilo uz glazbenu skupinu Shock Treatment do sitnih noćnih sati.