Posljednji pozdrav našem dragom Enisu

12.10.2020

dragi naš amico,
predsjedniče kluba, dobri duh svega što se dešavalo oko tebe.
Teško je shvatiti rijeku života. Opraštamo se od tvoje fizičke prisutnosti, no i dalje ostaješ sa nama onim vrijednostima koje si prenio i usadio u nama. 

Enis Kancelir rođen je 08.10.1971. u Puli.
Nakon studija na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uspješno završava poslijediplomski studij na američkom sveučilištu RIT – Rochester Institute of Technology i stječe diplomu magistra u području ambalaže i pakiranja.
Nastavio se stručno usavršavati kao sudionik brojnih edukativnih programa u inozemstvu i Hrvatskoj, u području ljudskih resursa, timskog rada, financija, IT procesa, komunikacijskih i prezentacijskih vještina te menadžmenta promjena i projektnog menadžmenta.
Njegov prvi posao bio je u Adris Grupi 1996. kada počinje raditi u Istragrafici d.d. Rovinj, vodećem proizvođaču kartonske komercijalne ambalaže u hrvatskoj i okruženju. Nakon nekoliko godina rada na području osiguranja kvalitete, implementacije sustava kvalitete, vođenja proizvodnje te vođenja komercijalnog sektora, 2003. godine postaje direktor tvrtke. Godine 2006. Istragrafika se preselila u Kanfanar gdje je sagradila moderan pogon uz Tvornicu duhana Rovinj. Tvrtka je danas u vlasništvu multinacionalne kompanije AR Packaging. Bilježi odlične poslovne rezultate i unaprjeđuje odnose s kupcima – renomiranim, uglavnom izvozno orijentiranim hrvatskim tvrtkama – u segmentu duhanske, prehrambene, farmaceutske, konditorske, kemijske i drugih industrija.

Za kvalitetu svojih proizvoda i poslovanje dobila je mnoge nagrade i priznanja: Zlatnu kunu, Cropak, Zlatnu jabuku Modenpak te prestižnu međunarodnu WPO – World Packing Organization nagradu za najbolju ambalažu. Enis Kancelir predsjednik je Zajednice ambalažera pri HGK, član Gospodarskog vijeća Istarske županijske komore pri HGK, član Instituta za ambalažu i tiskarstvo hrvatske IAT, član ECMA – European Carton Makres Associationsa kao i SMA foruma, a predsjednik je Vaterpolo kluba Rovinj.

Sudionik je brojnih stručnih konferencija u zemlji i inozemstvu.
Povremeni je gost predavač na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i doktorant.
Profesionalna karijera i poslovni rezultati ostvareni kroz nekoliko uzastopnih mandata u funkciji predsjednika Uprave tvrtke – u kojem razdoblju je Istragrafika prošla cjeloviti organizacijski, operativni i vlasnički reinženjering poslovanja i stalno kotirala kao vodeći domaći proizvođač kartnonske komercijalne ambalaže, a posljednjih godina i značajan izvoznik usluga iz svojeg programa – razlog su da je stručni žiri i Upravni odbor HUM-CROMA g.

Enisu Kanceliru dodijelio nagradu Menadžer godine u konkurenciji srednje velikih poduzetnika i strukovno priznanje za osobni doprinos hrvatskom gospodarstvu u području grafičke industrije.

Enis Kancelir je 31 kolovoza 2013. na izbornoj skupštini Vk Delfin Rovinj-Rovigno  izabran za predsjednika kluba. Nije bio čovjek sa plivačkom i vaterpolskom prošlosti već je došao iz svijeta poduzetništva u kojem  je ostvario briljantnu karijeru. Zbog svog zalaganja u klubu 8 rujna 2017.g., skupština kluba mu ponovo povjerava drugi mandat. Enis je znao okupit članove kluba oko sebe i pomiriti i usmjeriti energiju prema još boljim takmičarskim rezultatima i realizaciji dugogodišnje želje kluba da se u Gradu Rovinju-Rovigno napokon izgradi zimski bazen. Pored sportskih uspjeha kluba kao što je osvajanje 2 mjesta Prve B lige u sezoni 2016-2017.g., 1 mjesto Kupa skupina Rijeka u kategoriji mlađih juniora 2013.g., 1 mjesta 3 lige sjever u kategoriji kadeta 2014.g. i 2015.g., 2 mjesto u 3 ligi sjever u kategoriji mlađi kadeti 2016.g. i 2017.g. te drugih sportskih uspjeha u kategoriji nade i juniori, pridonio je realizaciji mnogih projekta koje je klub još više povezao za zajednicom u kojoj je rastao i razvijao se svih ovih 70 godina svog postojanja. Kao kruna njegovog angažmana u klubu je rad na realizaciji Monografije u povodu 70 obljetnice od osnutka i postojanja kluba  VK i PK Delfin Rovinj – Rovigno, prezentirane krajem 2019.g., koja ostavlja vječni trag kako sam Enis kaže; Priča o Delfinu nije samo priča o vaterpolu klubu i plivačkom klubu.  To je priča o predanosti zalaganju i znanju, a ponajviše ljubavi prema sportu kroz generacije koje su obilježile sportsku zbilju ovoga grada a i šire.

Obavijest

Povodom smrti našeg prijatelja, kolege, velikog čovjeka Enisa Kancelira, održat će se Komemoracija dana 21. listopada 2020.g. u 18h u prostorijama MMC  Ulica Trg Brodogradilišta br. 5 Rovinj-Rovigno.

Komemoracija je zatvorenog tipa ograničena na pozvane goste, koji su pozvani kao predstavnici područja u kojim je naš dragi Enis Kancelir djelovao.  Navedena odluka  je donesena, zbog velikog interesa učesnika a kako bi se zadovoljile epidemiološke mjera koje su na snazi, na području Istarske županije u borbi protiv Covid-19 a. U protivnom se komemoracija ne bi mogla održati.