8. Amatersko prvenstvo Grada Rovinja Aug 18

Barbieri pobjednici

ROVINJ – Momčad “Barbieri-Corrado bar” je s ukupno šest pobjeda prohujala osmim amaterskim vaterpolskim turnirom grada Rovinja, koji svoje tradicionalno održavanje može zahvaliti veteranima VK “Delfin”. Dobro balansiran sastav protkan nekadašnjim aktivnim igračima vaterpola i potpunim amaterima bio je prejak za ostatak od 16 ekipa s istarskog poluotoka, medu kojima i jedna iznimka iz talijanske Gorice, što je cijeloj manifestaciji dalo medunarodni štih. Bez obzirašto je kiša primorala organizatora da pomakne termin turnira sa subote na nedjelju, nije bilo otkazivanja prijavljenih sudionika, pa je na kraju održano ponajbolje od dosadašnjih izdanja ovog sve zanimljivijeg natjecanja, pokrovitelji kojega su Savez sportova i Turistička zajednica.

Prema već ustaljenoj shemi sve se odvijalo na dva skraćenaigrališta. Utakmice po skupinama i četvrtfinalne trajale su dvaput po šest, a polufinala i finale četiri puta četiri minute.

Lijepo je bilo vidjeti na bazenu i u igri nekadašnje igrače vaterpolo kluba Delfin,okupljenih u najstarijoj ekipi turnira Betonci,nastupili su : Anton Pokrajac-Toni,Banko Josip-Pino,Banko Petar,Rocco Bruno-Stila,Antonio Batistella,Dušić Davor,Rino Zujić,Franjo Nikolov,Giansandro Rudan,Antun Kalačić,Longhino Sošić,Mario Cerin-Rus,Siniša Bikić.

Iznenadili su Morske ninje plasmanom u četvrtfinale,kao  i djevojke Delfina koje su nastupile ka0 Škrdobule i po prvi puta prošle skupinu i u četvrtfinalu izgubile od pobjednika turnira.

Treba napomenuti i da je ovo jedinstven amaterski turnir na kojem je u jednom danu odigrano 31 utakmica.

Od samog početka, uz dobar štimung sa zamjetno popunjenih tribina, moglo se vidjeti interesantnih dvoboja i poteza koji su ostavljali bez daha. Entuzijazam nije jenjavao niti kad je počelo nestajati snage prema kraju turnira, čemu najbolje svjedoče izvrsni dvoboji u eliminacijskom dijelu. Iako se možda najviše očekivalo od krune večeri pod reflektorima, gdje su se našli višestruki finalisti iz prijašnjih godina “Dolphinsi” i “Barbieri”, brojni navijači lišeni su svake neizvjesnosti već nakon prve dvije četvrtine. Naime, “Barbieri” su odmah u startu pokazali tko je gazda u bazenu, napravili nedostižnu razliku od 7:0, premda su morali odigrati dvije uzastopne utakmice bez odmora.

Kako je sve izgledalo u vodi kratko je komentirao najbolji vratar turnira Robert Maras, koji je uz suigrača i ponajboljeg igrača turnira Zorana Stanojkovića, značajno pridonio ukupnom trijumfu svoje vaterpolsk družine.

– Presretni smo jer nam je ovo drugi naslov u tri godine, uz još jedno finale lani. Može se reći da posljednjih edicija turnira vlada era “Barbiera”,iako su i drugi odlični. Nijelako u ovako jakoj amaterskoj konkurenciji odigrati šest utakmica i ostati neporažen. Bili smo koncentrirani, razigrani i rasplivani te težili kolektivnojigri, što je po meni bio ključ uspjeha. Organizator i suci takoder su više nego dobro odradili svoj posao, pa jedva čekamo pokušaj obrane naslova dogodine – kaže Maras.

Za pobjedničku momčad su nastupili Vrdoljak, Kancelir,Nimčević, Maras, D. Čačić,Stranić, Banko, Krevatin, Stupin,Stanojković, Gorin, Sošić,Švorinić, Keres i Brajnović.

Rezultati,:

četvrtfinale: Dolphins- Pješčana uvala 7:3, Telba -Morske ninje 7:4, Barbieri – Škrdobule6:2,  Prijatelji – Baldinica2:8;

polufinale: Dolphins – Telba7:4, Barbieri – Baldinica 8:4;

 finale:Barbieri – Dolphins 11:4 (2:0,1:0, 4:1, 4:3).

Ovaj unos je objavljen 18.08.2010 u 8:05 am Edit this entry.


Leave a Reply